16 години од осветувањето на параклисот посветен на „Св. Петка и Св. Недела“, во с. Рогачево




На 17.08.2016 година, по повод 16 години од осветувањето на параклисот посветен на „Св. Петка и Св. Недела“, во с. Рогачево, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение на свештеници од Тетовското архиерејско намесништво изврши водосвет и го благослови кумскиот леб. На овој чин присуствуваа голем број верници од дијаспората како и ктиторот г. Владо Стефановски.