Света тајна Крштение
На 24.09.2016 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот Мнастир изврши Света тајна Крштение над божјото чедо Дејан Михајловски од Тетотво.