Света тајна Брак
На 1.10.2016 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф , во соборниот храм Пресвета Богородица во Гостивар изврши Света тајна Брак на младоженците Димче и Марија Јанковски од Гостивар.