Во посета на Лешочкиот манастир
На 2. 10. 2016 во Лешочкиот манастир “Свети Атанасиј” на посета беа Епископот Тихон Севхунов - викрен епископ на Патриархот Руски, г.Кирил и aмбасадорот на Руската федерација во РМ, г. Олег Шчербск. Епископот Тихон, покрај посетата на храмот и манастирскиот комплекс, се поклони и на крстот кој неодамна беше поставен од стана на Руската амбасада во дворот на манастирот,  во чест на руските валамскии монаси кои живееле и се упокоиле во Лешочкиот манастир. Ценетите гости ги прецека игуменот на манастирот г. Теодосиј и секретарот на ТГЕ отец Маријанцо Мадевски.