Одбележани 13 години од поставувањето на камен темелник на храмот св. Наум Охридски во Малме - Шведска
На 15.10.2016 Со благослов на надлежниот митрополит Европски г. Пимен, Неговото високопрееосвештенсво Митрпополитот Тетовско - гостиварски Јосиф богослужеше вечерна богослужба во храмот св. Наум Охридски во Малме - Шведска. На вечерната богослужба присуствуваа, надлежниот митроплит Европски г. Пимен и митроплитот Брегалнички г. Иларион како и свштеници од Европската, Брегалницката и Тетовско-гостиварска епархија. Оваа година храмот св. Наум Охридски во Малме одбележува 13 год. од поставуване на каментемелник и 3 год. од неговото осветување. Гостите ги прчекаа со многу лубов и почит, старешината на храмот протоереј Блажо Козарски и црковната управа на храмот.