Св. Спиридон молитвен патрон и застапник на Тетовските занаетчии
На 24.12.2016 година на празникот посветен на Св. Спиридон кој е молитвен патрон и застапник на Тетовските занаетчии,  Митроплитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф го благослови кумскиот леб и им посака успех во нивната работа по молитвите на св.Спиридон.