Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)
На 13.04.2016 година, во светиот и Велики Четврток (12  Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, заедно со игумен Теодосиј и презвитер Марјанчо Мадевски ги читаа 12 – те Страдални Евангелија, во Лешочкиот манастир.