Cредба со Францускиот амбасадор во Република Македонија г. Кристиан Тимоние
На 20.04.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во својот кабинет оствари средба со Францускиот амбасадор во Република Македонија г. Кристиан Тимоние.