Штитениците од Детскиот дом 11 Октомври во посета на Лешочкиот Манастир
На 01.05.2017 на покана од митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф  штитениците од Детскиот дом 11 Октомври предводени од директорката Ристенка Атанасова и воспитувачите го посетија Лешочкиот манастир. Надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски оствари средба со директорката и за сите дечиња приреди трпеза на љубовта.