„Св. Николај Чудотворец“ – летен
На 22.05.2017 година, пренес. на мошти. на „Св. Николај Чудотворец“ – летен, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, со свештеници од Тетовското намесништво изврши осветување на црковна Трпезарија при храмот „Св. Никола “ с. Жилче – Тетовско. По осветувањето на трпезаријата беше благословен кумскиот леб и за верниот народ црковниот одбор организираше трпеза на љубовта.