Редовна седница и матурски испити
На 31.05.2017 г. се одржа редовна седница на која меѓудругото се разгледа постигнатиот успех на учениците за учебната 2016/2017 година.

       Потоа во присуство на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Повардарски г. Агатангел, ректор на Македонската православна богословија „Свети Климент Охридски“, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф, пратеник на матурските испити  и предметните професори започнаа матурските испити.