Спомен на светата Евдокија Персиска
На 17. 08. 2017 кога светата црква го празнува споменот на светата Евдокија Персиска Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф во параклисот посветен на света Петка каде секоја година жителите од с. Рогачево - Тетовско и нашите иселеници од дијаспората традиционално доаѓаат изврши водосвет и го благослови кумскиот леб.