Средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески
На 27.08.2017 година, Неговото високопреосвештенство, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески, кој во оваа прилика ја честита манастирската слава на Лешочкиот манастрир.