Средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски
На 27.08.2017 година, Неговото високопреосвештенство, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир оствари средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, кој во оваа прилика ја честита манастирската слава на Лешочкиот манастрир.