Света Тајна венчание
На 16.09.2017 година, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г Јосиф, во манастирот „Св. Никола“ – Маврово, изврши Света Тајна венчание над младоженците Мане и Каролина Манојловски од Гостивар.