Доделба на благодарници
На 16.10.2017  Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, додели благодарници на членовите на иницијативниот одбор и други ктитори и дарители кои штедро и со многу љубов ја помагаа изградбата и обновата на манастирот св. Георги Победоносец во Мала Речица - Тетово.