„Св.Спиридон Чудотворец“
На 25.12.2017 година, кога црквата го празнува денот посветен на „Св.Спиридон Чудотворец“, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во параклисот „Св. Спиридон Чудотворец“ во с. Старо Село – Тетовско, изврши водосвет и ги благослови кумските лебови.