Голема вечерна богослужба со чинот на взаемно простување
На 18. 02. 2018 година, во предвечерието на Великиот пост, во Соборниот храм „Свети Кирил и Методиј“ во Тетово, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение на повеќе свештенослужители од епархијата, отслужи Голема вечерна богослужба со чинот на взаемно простување. На Вечерната богослужба, Митрополитот г. Јосиф пред свештенството и верниците одржа пригодна беседа, која можете да ја прочитате тука...