Средба со Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи во Република Македонија
Митрополитите Тетовско-гостиварски г.Јосиф и Кумановско-осоговски г.Јосиф  во придружба на Архимандритот Григориј, остварија средба со Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи во Република Македонија г.Даријан Сотировски.На средбата се разговараше за современите предизвици на Македонската православна црква во Македонското општество.