Света тајна Брак
Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во соборниот храм на Тетовско-гостиварската епархија Свети Кирил и Методиј во Тетово изврши света тајна брак над младенците Христијан и Ивона Пауноски од Тетово.