Неделата на Слепиот

На 17.05.2015 година, во Неделата на Слепиот, во храмот „Пресвета Богородица“ - Гостивар, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи божествена литургија, на која што верниот народ се причести со Светите Христови Тајни. По литургијата Митрополитот го освети камен темелникот за нова трпезарија (Појата), во с. Вруток – Гостиварско.