250 годишнината од раѓањето на игуменот, просветителот Кирил Пејчиновиќ

01.07.2021 Во Тетово се одбележа  на најдостоинствен начин 250 годишнината од раѓањето на игуменот, просветителот Кирил Пејчиновиќ. Говор достоен за ова пригода одржа Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан и директорот на КОВРЗГ м-р Даријан Сотировски кој беше покровител на оваа манифестација и јубилеј.