54 генерација успешно завршени матуранти - богослови

09.06.2022 .Во Македонската православна богословија (МПБ) Св.Климент Охридски – Драчево, во присуство на ректорот на МПБ митрополитот Повардарски г. Агатангел,  митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, митрополитот Брегалнички г. Иларион, деканот на ПБФ проф. д-р Ѓоко Ѓорѓески се поделија сведителствата  на  54 генерација успешно завршени матуранти - богослови. На трпезата на љубовта класниот раководител , проф. д-р  Александар Атанасов произнесе пригодно слово, со кое им посака понатамошен успех на дипломираните богослови. Повеќе на сајтот на МПБ