Одбележани 80 години од почетокот на НОБ и доделување на државната награда ,,11 Октомври" за животното дело на Павле Кузманоски

11.10.2021-Вo ОУ ,,Гоце Делчев" -Тетово  се одржа градска свеченост во чест на одликувањето за животното дело на Павле Кузманоски и јубилејот 80 години од почетокот на НОБ. На оваа голема свеченост присуствуваше и митрополитот г.Јосиф. Тетовско-Гостиварската епархија при МПЦ-ОА од името на надлежниот Митрополит Тетовско-гостиварски г.Јосиф и верното свештенство срдечно му ја честита државната награда ,,11 Октомври" на доајенот на современото сликарство