Читање на 12 Страдални Евангелија

Читање на 12 Страдални Евангелија

На 29.04.2021, во Лешочкиот манастир, кога си спомнуваме за Распнувањето на Спасителот и неговите спасителни страдања, митрополитот Тетовско-Гостиварски г.Јосиф  ја отслужи Утрената богослужба, на која се читаат 12-те Страдални Евангелија на Велики Петок.
Светиот Крст беше изнесен на средината на Храмот, за верните да можат да се поклонат на Господовите Срадања.
…Се поклонуваме на Твоите страдања Христе, удостој не да го видиме и Твоето Светло Воскресение!