Cредба со амбасадорка на Р. Македонија во Ватикан

02.06.2023 Во Лешочкиот манастир митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф , оствари средба со нејзината екселенција, амбасадорка на Р. Македонија во Ватикан, г-ѓа Марија Ефремова и академик Димитар Ефремов еден од водечките истражувачи и експерти за хронична лимфоцитна леукемија во светот.