Cв. Георгиј Победоносец

На 06.05.2020 На празникот св. Георгиј Победоносец, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше св.литургија во храмот св. Никола-Тетово. По литургијата во манастирот св.Георгиј -Мала Речица-Тетово , митрополитот го благослови кумскиот леб. На литургија беседеше митрополитот г.Јосиф ,а беседата може да ја прочитате тука...