Cвета Параскева - Петка

27.10.2020 На празникот св.Параскева - Петка во храмот св. Петка во Гостивар митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф богослужеше света литургија. По литургијата беа благословени кумските лебови.