Cв.Параскева - Петка во Гостивар

08.08.2021 Во храмот св.Параскева - Петка во Гостивар, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф  богослужеше света литургија. По литургијата беа благословени кумските лебови.