Извршен увид во градежните заштитно-конзерваторски работи во стариот конак и црквата прес.Богородица

15.12.2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во Лешочкиот манастир заедно со директорот на НУ.Национален конзерваторски центар г.м-р Мемет Селмани извршија увид во градежните заштитно-конзерваторски работи во стариот конак и црквата прес.Богородица од 14 век.