Осветена црквата „Св. Јован Крстител“ во Велес

23 октомври 2022 Лето Господово е денот кој Бог го благослови и го определи за осветување на велелепниот храм во Велес, посветен на светиот Господов Претеча и Крстител, Јован. Во овој храм, кој се градеше седум години, е претставена сета Божја убавина, величие и торжественост. Повеќе

 

превземено од Повардарска епархија