Педесетница - Духовден

20.06.2021 Педесетница-Духовден во соборниот храм пресвета Богородица-Гостивар надлежниот митрополит Тетовско -гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија.По литургијата беше богослужена вечерна богослужба на која беа прочитани молитвите за призив на Светиот дух.