Покров на Пресвета Богородица

14.10.2021  На празникот Покров на Пресвета Богородица, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф присуствуваше и проповедаше на литургија во Лешочкиот манастир. По литургијата беа благословени кумските лебови.