Покров на Пресвета Богородица свети Јован Кукузел и свети Роман Слаткопевец

На ден 14.10.2020 година кога црквата го празнува Покровот на Пресвета Богородица, свети Јован Кукузел и свети Роман Слаткопевец, во Лешочкиот манастир се отслужи света Литургија на која молитвено присуствуваше митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф. По литургијата беа благословени кумските лебови.