Средба со доајенот на македонското современо сликарство г-дин Павле Кузманоски

28.10.2021 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф во Лешочкиот манастир го прими доајенот на македонското современо сликарство г-дин Павле Кузманоски добитник на овогодинешната државна награда 11Октомври.