Стредба со градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани и директорот на КОВРЗГ г. Даријан Сотировски

21.11.2020 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во Лешочкиот манастир го прими градоначалникот на општина Теарце г. Исен Асани кој беше да види како се одвива релизацијата на проектот за уредување и изградба на паркинг простор во Лешочкиот манастир. Истиот ден митрополитот го прими директорот на комисијата за верски прашања г. Даријан Сотировски. Проектот се финансираше со сретсва на владата на РМ - Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој, а дел и од сопствени финансиски сретсва на манастирот.