Св. Атанасиј Велики - архиепископ Александриски

На 31. 01. 2023 кога Светата Црква го празнува празникот посветен на Св. Атанасиј Велики - архиепископ Александриски, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф молитвено присуствуваше на Света литургија во Лешочкиот манастир во храмот посветен на денешниот славеник. По литургијата во с. Брвеница и с. Седларце во црквите кои се посветени на светиот Атанасиј, Митрополитот г. Јосиф ги  благослови и пресече кумските лебови.