Свечен прием во чест на пензионирањето на протоереј Љубиша Блажевски

На 24.12.2020 Во Лешочкиот манастир надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г. Јосиф го прими протоереј Љубиша Блажевски кој официјално замина во пензија. Надлежниот владика му заблагодари за достојното богослужење на Бога и нашата МПЦ - ОА.