Св.мч-ка Параскева-Петка Римјанка

На 08.08.2018 На празнкот Св.мч-ка Параскева-Петка Римјанка,Митрополитот Тетовско -гостиварски г.Јосиф богослужеше света Литургија во с.Печково-Гостиварско.По литургијата беа благословени кумските лебови а црковноиот одбор за сите присутни приреди трпеза на љубовта.