Велики Четврток во предвечерието на Велики Петок

На 21.04.2022 Велики Четврток во предвечерието на Велики Петок, кога си спомнуваме за светите Страдања Господови и Распнувањето, Митриполитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф отслужи Утрена богослужба  на која се читаат 12-те Страдални Евангелија во соборниот храм Пресвета Богородица-Гостивар.
Се поклонуваме на Твоите свети страдања, Христе…