ВЕЛИКИ ПЕТОК

30.04 2021 ВЕЛИКИ ПЕТОК Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше утрена со Статии во соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово.Собрани овој ден околу Кувуклијата-гробот со светата Плаштаница, како подобие на Гробот Христов, многубројните присутни верни во Соборниот храм св.Кирил и Методиј-Тетово  во созерцание и молитва се поклонуваа пред тајната на тој живоносен Гроб.