Во посета на храмовите во изградба во Тетовското архиерејско наместништво

18.08.2023 Неговото Високопреосвештенство митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф заедно со парохиските свештеници, ктиторите и црковните одбори ги посети храмовите во изградба во Тетовското архиерејско наместништво Вознесение с. Палчиште-Тетово и Св.Горѓи с. Милетино,Св.Никола-с.Лешок.Митрополитот даде благослов за понатамошните архитектонско-градежни и урбанистички фази коишто се неопходни за продолжување на изградба на овие велелепни храмови.