Успешно положена матура на 52 генерација богослови

На 27.06.2020 во Македонската Православна Богословија св. Климент Охридски - Драчево завршија матурските испити и беа соопштени резултатите за успешно положена матура на 52 генерација завршени ученици - богослови. Свое слово како пратеник во име на Светиот Архиерејски Синод на МПЦ - ОА имаше Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, истото можете да го прочитате на следниот линк....