Во посета на Тетовско-гостиварската епархија

На 27.04.2019 година, Велигден, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во својот кабинет во Тетовско-гостиварската епархија ги прими в.д. Амбасадорот  во Израел г. Александар Аврамовски, пратеникот г. Влатко Ѓорчев и директорот на Комисијата за верски односи и религиозни групи  м-р Даријан Сотировски. Во оваа прилика почитуваните гости на Митрополитот му ги честитаа Велигденските празници.