Петок од четвратта седмица на Светата Четирисетница

24.03.2023 петок од четвратта седмица на Светата Четирисетница, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф молитвено присуствуваше на Литургијата на претходноосветени дарови и проповедаше во соборниот храм св.Кирил и Методиј - Тетово.По повод утрешниот празник на св.Кирил Лешочки, ден кој беше одреден и од САС на МПЦ за негов годишен празник, по отслужената литургија и вечерна богослужба беа изнесени и светите мошти на преподбниот Кирил Лешочки  на поклонение пред верниот народ. Со своја беседа се обрати митрополитот г.Јосиф. Беседата може да ја прочитате тука...