Воскресна вечерна богослужба и парастос за блаженоупокоениот игумен Кирил Пејчиновиќ - Лешочки

15.10.2022 во Лешочкиот манастир Митрополитот Тетовско-Гостиварски г. Јосиф богослужеше Воскресна вечерна богослужба и парастос за блаженоупокоениот игумен Кирил Пејчиновиќ - Лешочки во сослужение на многубројно свештенство од епархијата.На вечерната присуствуваа родољубивите митрополити: Европски г.Пимен,митрополитот Кумановско-осоговски г.д-р Григориј,митрополитот д-р г.Јосиф.На вечерната богослужба покрај многуброен народ  присуствуваше премиерот на владата на Р.М.Димитар Ковачеваки,лидерот на ВМРО-ДПМНЕ г.Христијан Мицковски,градоначалниците на општина Брвеница г.Јовица Илиевски,градоначалникот на општина Јагуновце г.Димитар Костадиновски,директорот на Комисијата за верски прашања г.Даријан Сотиривски.Со своја проповед се обрати надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г.Јосиф.Проповедта може да ја прочитате тука...