Св. ап-ли Петар и Павле – Петровден

Св. ап-ли Петар и Павле – Петровден

На 12.07.2019 година, Св. ап-ли Петар и Павле – Петровден, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-г...

Недела 3 – та по Педесетница, Рождество на св. Јован Крстител – Иванден

Недела 3 – та по Педесетница, Рождество на св. Јован Крстите...

На 07.07.2019 година, Недела 3 – та по Педесетница, Рождество на св. Јован Крстител – Иванден, Неговото висо...

„Св. Наум Охридски Чудотворец“

„Св. Наум Охридски Чудотворец“

На 03.07.2019 година, на празникот  „Св. Наум Охридски Чудотворец“ во манастирот посветен на денешниот...

Недела 2 - ра по Педесетница

Недела 2 - ра по Педесетница

На 30.06.2019 година, Недела 2 - ра по Педесетница, Св. мч-ци Мануил, Савел и Исмаил, Неговото високопреосвештенство, Ми...

Во посета на Тетовско-гостиварската епархија

Во посета на Тетовско-гостиварската епархија

На 29.06.2019 Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф во својот кабинет ги прими проф. д-р Франсоа Боесфлуг од  Теолошки факултет во Стразбур кој предава компаративна историја на религиите и истражувач на фрескоживописи поврзани со распјатијата Христови од 6 век до денес и проф. д-р Емануела Фољадини, професор по историја, теологија и православна византиска уметност на Миланскиот  универзитет.

Прием во резиденцијата на францускиот амбасадор г. Кристијан Тимоние

Прием во резиденцијата на францускиот амбасадор г. Кристијан Тимоние

28.06.2019 Митроплитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф на покана на Францускиот амбасадор во Француската резиденција присуствуваше на коктел на кој францускиот амбасадор г. Кристијан Тимоние им се заблагодари на сите кои х...

Недела 1 – ва по Педесетница (Сите Светии)

Недела 1 – ва по Педесетница (Сите Светии)

На 23.06.2019 година, Недела 1 – ва по Педесетница (Сите Светии), Неговото високопреосвештенство Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, богослужеше Света Златоустова литургија во Лешочкиот манастир во сослужен...

Света тајна венчание

Света тајна венчание

На 22.06.2019 Митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф изврши св. тајна венчание  на младоженците Дејан и Милена Лазаевски од Маврово.