II ден Велигден

II ден Велигден

На 09.04.2018 година, II ден Велигден, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, служе...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!!

Во предвечерието на најголемиот Христијански празник – Воскресение Христово, Неговото високопреосвештенство, Митро...

Велика Сабота, Благовештение на Пресвета Богородица

Велика Сабота, Благовештение на Пресвета Богородица

На 07.04.2018 година, на Велика Сабота, Благовештение на Пресвета Богородица, Неговото високопреосвештенство, Митрополит...

Статиите на ОПЛАКУВАЊЕТО ХРИСТОВО

Статиите на ОПЛАКУВАЊЕТО ХРИСТОВО

На 06.04.2018 година, Вечерта на Велики Петок, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јоси...

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

Велики Четврток (12 Страдални Евангелија)

На 05.04.2018 година, во светиот и Велики Четврток (12 Страдални Евангелија), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение на свештеници од Гостиварското архиерејско намесништво ги читаа 12 – те Страдални Евангелија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ - Гостивар. На богослужбата покрај верниот народ присуствуваше и директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религио...

Велики Четврток

Велики Четврток

На 05.04.2018 година, на Велики Четврток, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше вечерна со Василиева литургија, во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ во Гостива...

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници

На 01.04.2018 година, шеста Недела на Великиот пост – Цветна, Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Цветници, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Златоустова...

Спомен на Преподобен Бенедикт; Свети Евсхимон, епископ Лампсакиски и Свети Теогност, митрополит Киевски

Спомен на Преподобен Бенедикт; Свети Евсхимон, епископ Лампсакиски и Свети Теогност, митрополит Киевски

На 27. 03. 2018 година, во шестата недела од Великиот пост, кога Светата Црква го празнува споменот на Преподобен Бенедикт; Свети Евсхимон, епископ Лампсакиски; Свети Теогност, митрополит Киевски, со благослов на на...