Успение на Пресветата, Пречистата и Преблагословена наша Мајка – Богородица

Успение на Пресветата, Пречистата и Преблагословена наша Мај...

На 28.08.2017 година, Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јос...

Вечерна богослужба во Лешочкиот манастир

Вечерна богослужба во Лешочкиот манастир

На 27.08.2017 година, Претпразненство на Успението, вечерна богослужба во Лешочкиот манастир богослужеше Митрополитот Те...

Средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

Средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

На 27.08.2017 година, Неговото високопреосвештенство, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир...

Средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцески

Средба со Градоначалникот на Општина Јегуновце г. Тони Коцес...

На 27.08.2017 година, Неговото високопреосвештенство, митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во Лешочкиот манастир...

Свето Преображение Господово

Свето Преображение Господово

На 19. 08. 2017 година кога светата црква го празнува Свето Преображение Господово Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургија во Соборниот храм „Пресвета Богородица“ – Гостивар. По литургијата митрополитот во населбата Циглана - Гостивар го посети храмот во изградна посветен на Свето Преображение Господово изврши водосвет ги благослови кумските лебови и го благослови лозовиот плод грозјето ка...

Спомен на светата Евдокија Персиска

Спомен на светата Евдокија Персиска

На 17. 08. 2017 кога светата црква го празнува споменот на светата Евдокија Персиска Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф во параклисот посветен на света Петка каде секоја година жителите од с. Рогачево - Тетовско...

Работна средба со градоначалникот на општина Брвеница

Работна средба со градоначалникот на општина Брвеница

16.08.2017 година Митрополитот Tетовско-гостиварски г. Јосиф оствари средба со градоначалникот на општина Брвеница г. Енвер Пајазити.

Недела десетта по Педесетница

Недела десетта по Педесетница

На 13.08.2017 година, Недела десетта по Педесетница, Св. Евдоким, Св. Јосиф Ариматеј (Богородични поклади), Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, служеше Света Златоустова литургија...