Во посета семејството Костадиновски

На 12.03.2018 Митрополитoт Тетовско-гостиварски г. Јосиф  заедно со парохискиот свештеник протоереј Перица Бојковски го посетија семејството Костадиновски од село Отушиште општина Теарце - Тетово каде во име на МПЦ Тетовско-гостиварската епархија им беше донирана бела техника, прехрамбени продукти и им беше подмирен заостанатиот долг за електрична енергија на ова седум члено семејство кое се наоѓа во незавдна состојба.